Vraćamo se rutini.
Godišnji je gotov.
Posao, sport, kuhanje.
Ove godine sam nakon dugo, dugo godina provela dio godišnjeg doma.
I zaključila da to nije za mene.
Dva -tri dana ok ali sve dulje ne.
Odlučila sam da ni u mirovinu ne idem, predosadno je doma biti.
Ok ove godine nisam imala puno zimnice za raditi jer smo od lani sve nešto malo pojeli pa nisam morala ništa puno raditi.
Uglavnom dosadno mi je ako nemam posla.
Tako da sam se stvarno veselila povratku u radnu rutinu.
U rutinu spada i jedna štrudla svaki tjedan.
Pa je ovotjedni izbor bila ova pizza štrudla.
RECEPT:
Za tijesto:
Za tijesto u prikladnu posudu prosijte brašno pa mu dodajte sol, ulje, ocat i vodu.
500 g brašna
300 ml mlake vode
1 žlica soli
1 žlica octa
5 žlica ulja
Za nadjev.
200 ml vrhnja za kuhanje
4 jaja
suhi origano
200 g l+ketchupa
300 g naribanog sira
400 g nasjeckane šunke
sol i papar po okusu
Za tijesto u prikladnu posudu prosijte brašno pa mu dodajte sol, ulje, ocat i vodu.
Izmiješajte žlicom dok se tijesto ne počne formirati.
Lagano pobrašnite radnu površinu pa na nju istresite tijesto pa ga nastavite mijesiti nekih 5 minuta.
Tijesto mora biti relativno ljepljivo tako da nastojte ne dodati puno brašna.
Sada radnu površinu lagano nauljite pa bacajte tijesto po njoj također 5 minuta.
Tijesto oblikujte u hljepčić pa ga premažite uljem kako se ne bi stvorila korica.
Prekrite ga posudom i ostavite da odstoji pola sata.
Stol prekrijte stolnjakom pa na sredinu stavite tijesto.
Lagano ga pobrašnite pa ga razvaljajte valjkom najjače koliko možete.
Sada ga obilno premažite uljem od ruba do ruba i ostavite da odstoji dok pripremate nadjev.
Za nadjev u prikladnoj posudi pomiješajte jaja s vrhnjem za kuhanje.
Umiješajte sir i šunku.
Dodajte sol, papar i origano i izmiješajte.
Zagrijte pećnicu na 200 C s ventilatorom.
Namastite i pobrašnite lim dimenzija 30 x 30 cm. E sada krenete razvlačiti tijesto.
Lagano
zavučete ruke ispod tijesta i
onda dlanovima nježno, nježno vučete tijesto prema sebi.
Moj stol je dimenzija otprilike 1,5 m x 3 m i ovo mi je taman količina tijesta da ga cijelog njimKada ste razvukli tijesto uz dulje stranice razmažite nadjev.
Duljinom cijelog nadjeva još povucite crtu ketchupa.
Sada
tijesto prerežite na pola po sredini kraće stranice stola, paralelno uz
nadjev tako da kada rolate tijesto dobijte dvije dugačke štruce
štrudla.
Poslužite toplo. Uzmite pripremljeni lim za pečenje.
Štrudle režite na duljinu kalupa.
Ja
to radim tako da odmjerim duljinu pa onda vanjskom stranom dlana vučem
gore dolje tako da istovremeno "izrežem" štrudlu i lagano zatvorim
krajeve kako nadjev ne bi iscurio van.
Vrh štrudla obilno premažite uljem.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta dok ne dobije lijepu boju i hrskavu koricu.
Nema komentara:
Objavi komentar