četvrtak, 22. rujna 2022.

Heljdopita

Možda na prvu izgleda komplicirano ali stvarno nije.
Ovo su ustvari zapečene palačinke od heljde.
Najbitnije je da su vam dimenzije tavice u kojoj ćete peći palačinke i kalup u kojem ćete kasnije slagati ovu pitu podjednake.
Moja tavica za palačinke je malo manja od mog kalupa pa sam ja pekla ovu pitu u loncu. 

RECEPT: 
 
Za palačinke:
 
250 g pšeničnog brašna
150 g heljdinog brašna
450 ml mlijeka
450 ml vode
ulje za prženje
 
Za nadjev:
 
200 g svježeg kravljeg sira
200 g kiselog vrhnja
3 jaja 
100 ml mlijeka
sol prema ukusu
 
U prikladnoj posudi pomiješati obje vrste brašna pa dodati mlijeko i vodu.
Izmiješati dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Ispeći malo deblje palačinke, dok ne potrošite svu smjesu.
Za nadjev vilicom usitniti sir, pa dodati jaja, kiselo vrhnje i mlijeko.
Okrugli pekač odgovarajuće veličine namastite i pobrašnite.
U pripremljeni pekač slagati redom palačinka, nadjev, palačinka dok ne potrošite sve sastojke.
Na vrh također rasporedite nadjev.
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta dok kolač ne bude lijepe boje.
 

Nema komentara:

Objavi komentar