Super jednostavna zorta za ove hladnjikave jesenske večeri.
Šnita ove torte i šalica toplog čaja idealan su par.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
Za biskvit:
170 g šećera
100 ml vrhnja za šlag
100 g otopljenog maslaca
2 žlice ekstrakta vanilije
1 prašak za pecivo
260 g brašna
Za posip:
75 g maslaca
75 g šećera
100 ml vrhnja za šlag
25 g brašna
100 g listića badema
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu.
Mikserom pjenasto izradite jaja i šećer, dok ne smjesa ne posvijetli i udvostruči joj se volumen.
Nježno umiješajte vrhnje za šlag, otopljeni maslac i ekstrakt vanilije.
Prosijte brašno pomiješano s praškom za pecivo pa i to umiješajte u smjesu jaja.
Ulite u pripremljeni kalup za pečenje.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-35 minuta.
Dok se biskvit peče pripremite posip.
U prikladnom loncu, na umjerenoj vatri, otopite maslac, šećer i vrhnje za šlag.
Umiješajte listiće badema.
Na polupečenu tortu rasporedite pripremljeni posip pa pecite još 15 minuta ili dok se posip ne zazlati i karamelizira.
Poslužite mlako.
Nema komentara:
Objavi komentar