Doručak(barem je kod nas bio) koji izgleda jako dekadentno a ustvari je krcat s kvalitetnim i zdravim namirnicama.
Nije nužno da bude doručak mislim da bi super bio i za lijeno nedjeljno poslijepodne.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
Za kolač:
110 g pirea od batata
360 ml mlijeka
120 g maslaca od lješnjaka
200 g šećera
180 g brašna
75 g kakaa
1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
Za premaz:
110 g toplog pirea od batata
100 g nasjeckane čokolade
3 žlice javorovog sirupa
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
U prikladnoj posudi pomiješajte pire od batata s mlijekom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Umiješajte i maslac od lješnjaka i šećer.
Pomiješajte i prosijte brašno, kakao, sodu bikarbonu i sol.
Umiješajte u smjesu s pireom od batata.
Ulijte u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 55-60 minuta.
Ohladite kolač 10-ak minuta u kalupu pa ga izvadite iz kalupa na tanjur za posluživanje i ohladite do kraja.
Za premaz pomiješajte topli pire od batata s javorovim sirupom i nasjeckanom čokoladom.
Miješajte do se čokolada ne otopi.
Premažite preko ohlađenog kolača.
Nema komentara:
Objavi komentar