Znam da jagode nisu baš sezonsko voće ovoga trena ali nisam mogla odoljeti kada sam ih vidjela na placu.
Kupila sam ih kod gospođe kod koje i inače kupujem sve bobičasto voće pa sam barem koliko toliko sigurna da su ok.
Veli ona da ova godina nije normalna, jagode nikada kasnije nisu počele i nikada dulje trajale.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
240 g zobenih pahuljica
1 veliki batat (cca 500 g)
50 g bučinih golica
25 g sjemenki lana
120 ml maslinovog ulja
1/4 žličice soli
1 žlica ekstrakta vanilije
1 žličica cimeta
1 žličica mljevenog đumbira
1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
170 g meda
100 g suhog voća po želji
Zagrijete pećnicu na 190 C.
Na lim stavite batat pa ga nabockajte vilicom.
Pecite ga u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne omekša, otprilike 1 sat.
Ohladite ga i ohlađenog ispasirajte u pire.
Zagrijte pećnicu na 150 C.
U prikladnoj zdjeli pomiješajte pire od batata s maslinovim uljem, soli, ekstraktom vanilije, cimetom, đumbirom i muškatnim oraščićem.
Dodajte zobene pahuljice, bučine golice i lan i sve dobro izmiješajte.
Plitki lim obložite papirom za pečenje.
Dobivenu smjesu rasporedite u jednoličnom sloju.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat i 15 minuta povremeno mješajući.
Ohladite.
U ohlađene umiješajte suho voće.
Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.
Nema komentara:
Objavi komentar