Za mene kraljica jeseni, muškatna tikva.
Ove godine pojeli smo je više nego ikada od juhe, njoka, tjestenine, kolača, kruha, kiflica ma u svemu.
u ovoj piti nam se posebno dopala.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
Za tijesto:
240 g kokosa
2 žličice mljevenog cimeta
prstohvat soli
50 g kokosovog ulja
130 g meda
40 g melase
Za nadjev:
400 ml kokosovog mlijeka
2 žličica želatine u prahu
250 g pirea od muškatne tikve
40 g javorovog sirupa
2 žlice ekstrakta vanilije
2 žličice začina za pitu od buče
Za ukras:
tučeno slatko vrhnje
sjemenke buče
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu.
U multipraktiku pomiješakte kokos, cimet i sol.
Dodajte kokosovo ulje, mes i melasu.
Miksajte dok se smjesa dobro ne poveže.
Utisnite dobiveno tijesto u pripremljeni kalup.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta dok ne porumeni.
ohladite.
Za nadjev u prikladan lonac ulijte kokosovo mlijeko pa ga zagrijavajte dok ne provrije.
Želatinu pripremite prema uputstvima na omotu.
U provrelo kokosovo mlijeko umiješajte nabubrenu želatinu i miješajte dok se ne otopi.
Umiješajte pire od buče, javorov sirup, ekstrakt od vanilije i začine.
Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Dobivenu smjesu ulijte u pripremljeno tijesto.
Ohladite.
Ohlađeno ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i usitnjenim bučinim sjemenkama.
Nema komentara:
Objavi komentar