Nisu mi vjerovali od čega je pita kada su probali, bili su uvjereni da je od jabuka.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
Za tijesto:
120 g maslaca
3 žumanjka
150 g šećera
sok i naribana korica 1 limuna
350 g oštrog brašna
Za nadjev:
500 g naribane muškatne tikve
1 vanilin šećer
1 žličica cimeta
50 g šećera u prahu
Za posip:
šećer u prahu
Od svih sastojaka umijesite tijesto.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite lim za pečenje.
Podijelite tijesto na dva djela.
Razvaljajte jednu polovicu tijesta pa njime obložite dno i stranice pripremljenog kalupa.
Pomiješajte naribanu tikvu sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i cimetom.
Rasporedite po razvaljanom tijestu.
Razvaljajte i drugu polovicu tijesta pa prekrite nadjev.
Nabockajte vilicom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.
Prije posluživanja ohladite pa posipajte šećerom u prahu i narežite po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar