ponedjeljak, 27. ožujka 2023.

Kruh koji se ne mijesi


Nemam kaj više dodati, naslov sve govori.
Original recepta pronašla sam na blogu Moje grne. 
 
RECEPT: 

500 g brašna T-850
385 ml tople vode
9 g soli
3 g suhog kvasca
 
Sve sastojke pomiješati u prikladnoj posudi.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom pa ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 24 sata.
Nakon što je tijesto odstajalo 24 sata dobro pobrašniti radnu površinu pa na nju istresti tijesto.
Tijesto oblikovati u kuglu pa ga prebaciti na papir za pečenje.
Prekriti ga kuhinjskom krpom pa ostaviti da se udvostruči, cca 2 sata.
Zagrijati pećnicu na 250 C.
Pripremiti glinenu ili gusenu posudu s poklopcem.
Prebaciti oblikovani kruh zajedno sa papirom u posudu i poklopiti.
Smanjiti temperaturu pećnice na 230 C pa u nju staviti posudu s kruhom.
Peći 30 minuta.
Nakon toga skinuti poklopac pa nastaviti peći kruh još 15 minuta dok ne dobije lijepu rumenu koricu.

Nema komentara:

Objavi komentar