Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
240 g zobenih pahuljica
60 g smeđeg šećera
1 žličica mljevenog cimeta
1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
1 žličica soli
90 ml javorovog sirupa
75 g otopljenog kokosovog maslaca
1 žlica ekstrakta vanilije
55 g listića badema
65 g kokosa
45 g usitnjenih kakao zrnca
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Plitki lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
U prikladnoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, smeđi šećer, cimet, muškatni oraščić i sol.
U manjem loncu pomiješajte javorov sirup, kokosov maslac i ekstrakt vanilije.
Kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete jednoličnoj smjesu.
Pomiješajte sa smjesom suhih sastojaka.
Rasporedite na pripremljeni lim u jednoličnom sloju.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta.
Nakon 10 minuta umiješajte listiće badema pa nastavite peći još 10 minuta.
Nakon drugih 10 minuta pečenja umiješajte kokos i kakao zrnca.
pecite još 10 minuta.
Ohladite.
Ohlađenu granolu čuvajte u dobro zatvorenoj posudi.
Nema komentara:
Objavi komentar