četvrtak, 13. travnja 2023.

Zobene "pahuljice"

 

Super doručak, malo za promjenu da nije stalno granola.
Mada sastojci su više manje vrlo slični.
Ove "pahuljice" su tako fine da meni tijekom dana služe kao zamjena za keksiće.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:
 
115 g otopljene kokosove masti
75 g muscovada
2 žličice ekstrakta vanilije
2 jaja
170 g integralnog brašna
170 g brašna
220 g zobenih pahuljica
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice krupne morske soli
200 g komadića čokolade
 
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Dva velika lima obložite papirom za pečenje.
Umijesite sve sastojke u tijesto.
Podijelite na dva dijela pa svaki razvaljajte na dimenzije lima za pečenje.
Narežite ih na male kockice.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta dok ne dobiju lijepu boju.
Ohladite.
Spremite u posudu koja se može hermetički zatvoriti.

Nema komentara:

Objavi komentar