Prijedlog za brzu slasticu dok još ima bobičastog voća na placu.
Većina recepta navodi da se može koristiti i zamrznuo voće ali ja to najčešće izbjegavam
Vodeno je kada se odmrzne, nije mi to taj okus kao svježe i trudim se uvijek da više manje jedemo sezonski.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Za nadjev:
450 g šumskog voća
150 g šećera
Za sirup:
200 g šećera
200 ml vode
100 g meda
1 štapić cimeta
kora jedne naranče
Za baklavu:
80 g maslaca
100 g oraha
500 g kora za štrudle
U prikladnom loncu pomiješajte šećer i šumsko voće pa kuhajte na umjerenoj vatri dok ne dobijete smjesu nalik džemu.
Za sirup u prikladni lonac stavite vodu, šećer, med, štapić cimeta i koru naranče.
Kuhajte dok ne provrije pa smanjite temperaturu i kuhajte dok se sirup ne reducira do polovice.
Namastite i pobrašnite lim za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Rastopite maslac.
Na dno kalupa položite dva lista tijesta pa ga premažite maslacem, džemom od šumskog voća i posipajte s malo oraha.
Ponavljate dok ne potrošite sve sastojke.
Gornju koru premažite maslacem i narežite baklavu prije pečenja.
Pecite je u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju i postane hrskava.
Prelijte šećernim sirupom i ohladite prije serviranja.
Nema komentara:
Objavi komentar