četvrtak, 7. rujna 2023.

Rolada s breskvama

 

Ljetna stanka je gotova.
Vratila sam se u kuhinju i slijedi puno finih recepata.
Original ovog recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:

Za biskvit:

100 g brašna
25 g gustina
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
3 jaja
150 g šećera
60 ml mlijeka
1 žlica ekstrakta vanilije

Za nadjev:

pekmez od breskve
125 ml mlijeka
30 g brašna
100 g šećera
115 g maslaca
1/2 žlice ekstrakta vanilije
3 breskve

šećer u prahu za posip

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veliki lim od pećnice obložite papirom za pečenje.
Mikserom pjenasto izradite jaja sa šećerom dok se smjesi ne udvostruči volumen i šećer se otopi.
Prosijte brašno pomiješano sa soli. praškom za pecivo i sodom bikarbonom.
U pjenastu smjesu jaja i šećera dodajte mlijeko a na kraju nježno umiješajte i prosijanu smjesu brašna.
Dobivenu smjesu ulite u pripremljeni lim pa zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 12-15 minuta.
Pečenu roladu odlijepite od papira za pečenje pa je zarolajte i ostavite da se ohladi.
Za kremu u prikladni lonac stavite mlijeko, šećer, brašno i ekstrakt vanilije.
Kuhajte na umjerenoj vatri, uz neprestano miješanje, dok se krema ne zgusne.
Ohladite.
Mikserom pjenasto izradite maslac pa u njega umiješajte ohlađenu kremu.
Breskve operite, ogulite  narežite na manje komadiće.
Roladu odmotajte pa je premažite pekmezom od breskve.
Na pekmez rasporedite kremu pa po njoj rasporedite narezane breskve.
Zarolajte roladu i prebacite je na tanjur za posluživanje.
Izvana premažite kremom i ukrasite po želji.
Dobro ohladite prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar