Jako mi je fin taj kruh s bučom, kao neki brioche, jako mi je fina ta slatkoća koju pire od buče daje.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
500 g pšeničnog brašna
200 g pirea od bundeve
20 g svježeg kvasca
200 ml tople vode
1 žličica smeđeg šećera
1 žličica meda
50 ml maslinovog ulja
U toploj vodi izmrviti kvasac, dodati šećer i izmiješati.
Staviti na toplo mjesto da se smjesa zapjeni i kvasac aktivira, nekih 10-ak minuta.
U prikladnu posudu prosijati brašno.
Dodati ulje, med i pire od buče.
Na kraju dodati i zapjenjeni kvasac.
Umijesiti glatko i jednolično tijesto.
Vratiti u zdjelu pa prekriti čistom kuhinjskom krpom pa dizati na toplom mjestu 1 sat.
Namastiti i pobrašniti duguljasti kalup za kruh.
Dignuto tijesto istresti na lagano pobrašnjenu radnu površinu pa ga premijesiti i oblikovati u štrucu te staviti u pripremljeni kalup za kruh.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ponovno dizati na toplom mjestu 1 sat.
Ugrijte pećnicu na 250 C.
Na dno pećnice stavite zagrijavati metalni lonac.
Stavite dignuti kruh u pećnicu a u lonac koji se grijao zajedno s pećnicom ubacite par kockica leda, koje će otapanjem stvoriti vodenu paru.
Pecite kruh 10 minuta a nakon toga smanjite temperaturu pećnice na 220 C i izvadite lonac u kojem je bio led.
Nastavite peći kruh još 30-ak minuta ili dok ne bude imao lijepu i hrskavu koricu.Ohladite.
Nema komentara:
Objavi komentar