ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Mramorni kuglof od bundeve i čokolade

 


Znam da je vani jako toplo i da je možda malo rano za kuhanje s bučama ali kada sam ih vidjela na placu samo im nisam mogla odoljeti.
Original recepta pronašla sam kod Anamarije @mrvicesastola.

RECEPT:

560 g pirea od muškatne tikve
350 g glatkog brašna
225 g maslaca
150 g šećera
4 jaja
170 g tamne čokolade
2 žličice praška za pecivo
2 žličice sode bikarbone
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica začina za pitu od buče
prstohvat soli

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
U zdjeli pomiješajte i prosijte suhe sastojke; brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
U drugoj posudi mikserom izradite omekšali maslac i šećer dok smjesa ne postane pjenasta i šećer se otopi.
Dodajte jedno po jedno jaje.
Umiješajte pire od muškatne tikve.
Na kraju umiješajte smjesu prosijanih suhih sastojaka.
Dobivenu smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
Otopite čokoladu na pari pa je umiješajte u jednu polovicu smjese zajedno s ekstraktom vanilije a u drugu polovicu dodajte začin za pitu od buče.
U pripremljeni kalup za kuglof stavljajte naizmjence žlicu tamne pa žlicu svijetle smjese dok ne potrošite sve.
Zagladite površinu pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici.
Pečeni kuglof istresite na tanjur za posluživanje i ohladite.
Prije posluživanja po želi prelijte čokoladnom glazurom.

Nema komentara:

Objavi komentar