utorak, 12. ožujka 2024.

Dizane rolice sa šunkom i sirom

 

Zahladilo je malo ovih dana.
Pa me odmah vuče da zamijesim nešto i palim pećnicu.
Original recepta Pronašla sam kod Katarine.
Ja sam malo prilagodila recept, umjesto ulja kima koristila sam maslinovo a bijelo brašno sam zamijenila pirovim.

RECEPT:

Za tijesto:

300 g pirovog brašna
1 kocka (40 g) svježeg kvasca
1 žličica šećera
200 ml toplog mlijeka
3 žlice kiselog vrhnja
žlica soli
2 žlice maslinovog ulja
1 jaje

Za nadjev:

100 g umaka od rajčice
200 g kuhane šunke
150 g naribanog sira
origano

Za premaz:

1 jaje


U toplo mlijeko dodajte šećer i razmrvljeni kvasac.
Izmiješajte pa ostavite na toplom mjestu desetak minuta da se kvasac zapjeni.
U veću zdjelu (jer ćete u njoj umijesiti tijesto) stavite brašno i sol i pomiješajte.
U sredini napravite udubinu pa u nju stavite kiselo vrhnje, maslinovo ulje, jaje i zapjenjeni kvasac.
Umijesite glatko tijesto.
prekrite čistom kuhinjskom krpom, pa stavite na toplo mjesto da se diže 1 sat.
Namastite i pobrašnite dublji lim za pečenje dimenzija 20  x 30 cm.
Na lagano pobrašnjenu radnu površinu istresite dignuto tijesto.
Premijesite ga pa ga razvaljate na debljinu od 0,5 cm.
Premažite ga umakom od rajčice.
Po umaku poslažite kuhanu šunku i posipajte naribanim sirom i origanom.
Zarolajte.
Nožem narežite rolice debljine 2 cm pa ih složite u pripremljeni lim za pečenje.
Prekrite kuhinjsko krpom pa dižite na toplom mjestu još 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Dignute rolice premažite lagano razmućenim jajetom.
Rolice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35-40 minuta.
Poslužite tople.

Nema komentara:

Objavi komentar