Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
Za biskvit:
6 bjelanjaka
prstohvat soli
250 g šećera
100 g brašna
50g kokosa
2 žličice praška za pecivo
Za sloj s trešnjama:
500 g trešanja očišćenih od koštica
3 žlice gustina
5 žlica šećera
sok 1 limuna
Za kremu:
6 žumanjaka
6 žlica šećera u prahu
9 žlica brašna
500 ml mlijeka
2 vanilin šećera
200 g maslaca
500 ml vrhnja za šlag
Namastite i pobrašnite dublji lim za pečenje dimenzija 30 x 20 cm.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Mikserom pjenasto izradite bjelanjke sa šećerom i soli.
Prosijte brašno s praškom za pecivo pa špatulom umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
Na kraju umiješajte i kokosovo brašno.
Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.
Ohladite.
U lonac stavite očišćene trešnje, šećer i limunov sok.
Kuhajte dok trešnje ne puste sok i omekšaju.
Gustin pomiješajte s 5 žlica soka koje su trešnje pustile pa ga ulijte na trešnje i nastavite kuhati dok se ne zgusne.
Ispasirajte štapnim mikserom pa prelijte preko ohlađenog biskvita.
Za kremu u lonac stavite u lonac 400 ml mlijeka, šećer u prahu i vanilin šećer, pa kuhajte dok ne provrije.
Preostalih 100 ml mlijeka pomiješajte sa žumanjcima i brašnom.
Provrelo mlijeko prelijte preko smjesa jaja, brašna i mlijeka i izmiješajte.
Vratite sve u lonac pa nastavite kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne.
Ohladite.
Mikserom pjenasto izradite omekšali maslac.
Dodajte ohlađenu kremu pa miksajte dok ne dobijete glatku i jednoličnu kremu.
Rasporedite preko sloja s trešnjama i zagladite površinu.
Mikserom vrhnje istucite u čvrsti šlag.
Rasporedite preko kreme i zagladite površinu.
Ohladite.
Prije posluživanja kolač ukrasite po želji.