Original recepta pronašla sam kod Kristine.
RECEPT:
Za kuglof:
150 g omekšalog maslaca
200 g šećera u prahu
prstohvat soli
4 jaja
200 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
50 g kakaa
200 ml mlijeka
150 g trešanja, očišćenih od koštica
Za glazuru:
100 g bijele čokolade
Zagrijte pećnicu na 175 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
U posudu prosijte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Bjelanjke s prstohvatom soli miksajte dok se ne počne formirati snijeg.
Dodajte 2 žlice šećera u prahu pa nastavite miksati još 5 minuta.
U drugoj posudi miksajte omekšali maslac s šećerom u prahu, oko 3 minute.
Dodajte jedan po jedan žumanjak te dobro izmiksajte nakon dodavanja svakog.
Naizmjence u dobivenu smjesu dodajte smjesu prosijanog brašna i mlijeka dok sve ne potrošite.
Na kraju lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Izlijte smjesu u pripremljeni kalup te rasporedite trešnje.
Pecite 50-60 minuta (provjerite čačkalicom).
Pečeni kuglof izvadite iz pećnice pa ga ostavite 5 minuta u kalupu.
Istresite kuglof na tanjur za posluživanje pa ga ostavite da se ohladi.
Prije posluživanja na pari otopite bijelu čokoladu.
Glazirajte ohlađeni kuglof i ukrasite trešnjama.
Nema komentara:
Objavi komentar