Pomalo nam završava sezona trešanja.
Napravite si ovaj prefini doručak dok ih još ima.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
Za trešnje:
200 g očišćenih trešanja
45 g maslaca
prstohvat soli
Za zobene pahuljice:
90 g zobenih pahuljica
360 ml zobenog mlijeka
2 žlice meda
1 žlica sjemenki konoplje
1 žlica chia sjemenki
2 žličice ekstrakta vanilije
1/4 žličice ekstrakta badema
1/ 4 žličice soli
Zagrijete pećnicu na 190 C.
U vatrostalnu posudu stavite očišćene trešnje, dodajte im maslac i prstohvat soli.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu pa pecite 30 minuta, dok trešnja ne omekšaju, povremeno miješajući.
ohladite.
U većoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, zobeno mlijeko, med, chia i sjemenke konoplje te ekstrakte vanilije i badema i sol.
Raspodijelite u 4 manje staklenke.
Na vrh stavite ohlađene pečene trešnje.
Stavite u hladnjak na najmanje 8 sati.
Nema komentara:
Objavi komentar