ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Rolada s ricottom

 


Super lagana roladica za ove vruće dane.
Moja je sa jagodama ali funkcionira s bilo kojim drugim bobičastim voćem.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:

Za roladu:

40 ml mlijeka
30 ml ulja
50 g brašna
50 g šećera
3 jaja
2 žličice limunovog soka

Nadjev:

100 g ricotte
250 ml vrhnja za šlag
35 g šećera u prahu
200 g jagoda narezanih na šnitice

Zagrijte pećnicu na 160 C.
Lim dimenzija 30 x 30 cm obložite papirom za pečenje.
Za roladu odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Mikserom od bjelanjaka, šećera i limunovog soka izradite srednje čvrsti snijeg.
U drugoj zdjeli izmiješajte mlijeko i ulje.
Dodajte brašno i na kraju žumanjke.
Izmiješajte pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Špatulom u smjesu sa žumanjcima lagano umiješajte snijeg.
Dobivenu biskvitnu smjesu izlijte u pripremljeni lim i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta.
Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i iz lima.
Prekrijte drugim komadom papira za pečenje i ohladite.
Za kremu mikserom vrhnje izradite u čvrsti šlag.
Umiješajte ricottu i šećer u prahu.
Odstranite papir za biskvita pa ga premažite pripremljenom kremom.
Po kremi rasporedite pripremljene jagode pa zarolajte roladu.
Stavite u hladnjak na minimalno 1 sat prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar