petak, 20. rujna 2024.

Mrvičasta kokos pita

 

Nešto vrlo jednostavno i brzo.
Jer petak je.
I najavili su  lijepo vrijeme za vikend.
Treba iskoristiti za biti vani i uživati.
Original recepta pronašla sam kod Brune.

RECEPT:

Za tijesto:

150 g maslaca
150 g oštrog brašna
150 g glatkog brašna
100 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
1 jaje
1 žlica čvrstog jogurta
1 žličica praška za pecivo
50 g kokosa

Za nadjev:

1 l mlijeka
150 g pšeničnog griza
150 g šećera
2 vanilin šećera
150 g kokosa
1 čašica čvrstog jogurta (minus ona žlica koju ste stavili u tijesto)

U veliku zdjelu stavite suhe sastojke; obje vrste brašna, šećer, vanilin šećer, sol, prašak za pecivo i kokos.
Omekšali maslac narezati na manje komadiće pa dodajte smjesi suhih sastojaka.
Dodajte i jaje i jogurt.
Umijesite glatko tijesto.
Tijesto podijelite na dva jednaka dijela.
Jedan dio stavite u hladnjak a drugi ,koji ćete naribati po vrhu kolača, stavite u zamrzivač.
Za kremu u veći lonac ulijte mlijeko i dodajte šećer i vanilin šećer.
Kuhajte dok ne provrije.
Smanjite vatru pa postepeno dodajte griz uz stalno miješanje.
Kuhajte dok se ne zgusne.
Maknite s vatre pa umiješajte jogurt i kokos.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veći lim namastite i pobrašnite.
Na pobrašnjenoj radnoj plohi razvaljajte tijesto koje je bilo u hladnjaku na dimenzije lima.
Tijesto nabockajte vilicom.
Po pripremljenom tijestu rasporedite pripremljenu kremu.
Izvadite ostatak tijesta iz zamrzivača pa ga naribajte po vrhu kolača.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35-40 minuta dok kolač ne dobije lijepu boju.
Ohladite.
Prije posluživanja narežite po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar