ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Slana rolada sa sjemenkama bundeve

 


Nisam već dosta dugo nešto slano objavila.
Eto onda danas, slana rolada.
Original recepta pronašla sam kod Sonje.

RECEPT:

Za roladu:

100 g sjemenki bundeve
30 g brašna
1 žlica bučinog ulja
250 ml jogurta
1 prašak za pecivo
6 jaja
1 žličica soli

Za nadjev:

1 veći poriluk
maslinovo ulje
10 srednje velikih kiselih krastavaca
150 ml vrhnja za kuhanje
300 g krem sira
sol i papar po okusu

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veliki lim od pećnice obložite papirom za pečenje.
Sjemenke bundeve sameljite u multipraktiku.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Bjelanjke mikserom istucite u čvrsti snijeg.
Dodajte im jedan po jedan žumanjak i nakon svakog dodavanja miksati da se smjesa ujednači.
Smjesi dodati jogurt, mljevene sjemenke bundeve, ulje, brašno, prašak z apecivo i sol pa sve dobro izmiješati špatulom.
Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljeni lim za pečenje i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 12 minuta.
Pečeni list za roladu izvaditi iz pećnice.
Prekrite čistim listom papira za pečenje, pa umotajte u roladu.
Sada roladu umotajte još u kuhinjsku krpu i ostavite da se ohladi.
Sitno nasjeckajte poriluk pa ga prodinstajte na malo maslinovog ulja.
Kada je poriluk omekšao dodajte vrhnje za kuhanje.
Smanjite vatru i nastavite kuhati par minuta doka se smjesa ne zgusne.
Ohladite.
Sitno nasjeckajte krastavce.
U srednje velikoj posudi pomiješajte krem sir, nasjeckane krastavce i ohlađeni poriluk.
Odmotajte roladu i odstranite papir za pečenje.
Premažite roladu pripremljenim nadjevom i ponovno zarolajte.
Ohladite.
Narežite na šnite prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar