četvrtak, 24. listopada 2024.

Kiflice s Lino Ladom Milk

 


Zericu sam jače ispekla kiflice.
Slučajno.
Malo sam se zaboravila.
Ali nije smetalo puno, planule su brzinom munje.
Original recepta pronašla sam kod @sandy_taste.

RECEPT:

Za tijesto:

550 g brašna
1 vrećica instant kvasca
prstohvat soli
50 g šećera
1 vanilin šećer
350 ml mlijeka
100 ml ulja

Za nadjev:

Lino Lada Milk (ili bilo koji namaz te vrste, mada budimo realni nema do Lino Lade Milk)

Za premaz:

1 jaje
malo mlijeka

Za posip:

mljeveni lješnjaci

Toplo mlijeko pomiješajte s instant kvascem, žličicom šećera i žličicom brašna.
Ostavite na toplom mjestu da se kvasac zapjeni.
U veliku posudu prosijte brašno pomiješano sa soli.
Dodajte šećer, vanilin šećer i ulje.
U sredini napravite udubinu pa u nju ulijte zapjenjeni kvasac.
Zamijesite glatko i elastično tijesto.
Zdjelu u kojoj ste zamijesili tijesto lagano pobrašnite pa vratite tijesto unutra.
Prekrite čistom kuhinjskom krpom i dižite na toplom mjestu 1 sat.
Pripremite 3 velika lima pečenje i obložite ih papirom za pečenje.
Na lagano pobrašnjenoj radnoj površini dignuto tijesto podijelite na 4 jednaka dijela.
Razvaljajte svaki dio u krug pa ga izrežite na 8 trokuta.
Na vrh svakog trokuta tijesta stavite žličicu Lino Lade i zarolajte.
Kiflice slažite na pripremljeni lim.
Ostavite kiflice da odstoje na toplom mjestu 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 190 C.
Izmutite jaje s malo mlijeka pa premažite kiflice.
Posipajte ih mljevenim lješnjacima.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15-ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar