Ko o čemu a ja opet o kuglofima :)
Nit vodilja je bio Brunin kuglof plus moj malo dodatak od par otužnih banana i nešto brazilskih oraščića i čokolade.
RECEPT:
Za kuglof:
300 g brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
25 g mljevenog maka
150 g šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
150 g kiselog vrhnja
2 žličice arome vanilije
50 ml soka od limuna
naribana korica limuna
170 g otopljenog maslaca
60 ml ulja
2 zrele banane
100 g nasjeckane čokolade
100 g nasjeckanih brazilskih oraščića
Za posip:
šećer u prahu
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
Zagrijte pećnicu na 170 C.
U veću zdjelu stavite banane pa ih ispasirajte vilicom.
Dodajte jaja, šećer i vanilin šećer pa sve dobro izmiješajte.
Umiješajte kiselo vrhnje, aromu vanilije, sok i koricu limuna, otopljeni maslac i ulje pa dobro izmiješajte.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
Pomiješanu smjesu prosijte u smjesu mokrih sastojaka i izmiješajte.
Na kraju umiješajte i mljeveni mak, nasjeckanu čokoladu i brazilske oraščiće.
Dobivenu smjesu ulijete u pripremljeni kalup za kuglof.
Zagladite površinu.
pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.
pečeni kuglof izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
Prije pečenja posipajte šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar