Brzinski cheesecake bez pečenja.
Original recepta pronašla sam kod Un Modo di Sapori.
RECEPT:
Za podlogu:
150 g zobenih ili digestive keksi
50 g otopljenog maslaca
Za kremu:
500 g krem sira
300 g Nutelle
20 g kakaa u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
150 + 50 ml vrhnja za šlag
2 listića želatine
Za ukras:
100 ml vrhnja za šlag
komadići čokolade
Dno kalupa promjera 18 cm obložite papirom za pečenje.
Kekse sitno sameljite pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem.
Dobivenu smjesu istresite u pripremljeni kalup i poravnajte u jednoličnom sloju.
Utisnite dnom čaše da dobijete kompaktnu podlogu.
Listiće želatine stavite u zdjelicu pa ih prelijte hladnom vodom i ostavite da odstoje 10-ak minuta.
Mikserom izmiksajte 150 ml vrhnja za šlag.
Dodajte nutellu, ekstrakt vanilije i kakao.
Izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Preostalih 50 ml vrhnja za šlag zagrijte dok ne provrije pa maknite s vatre.
Želatinu ocijedite od vode i umiješajte u vrhnje za šlag.
Miješajte dok se želatina ne otopi.
Umiješajte u smjesu šlaga i nutelle,
Dobivenu kremu prelijte preko podloge i zagladite površinu.
Stavite u hladnjak na minimalno dva sata da se krema stisne.
Prije posluživanja odstranite obruč kalupa za tortu pa preselite tortu na tanjur za posluživanje,
Izmiksate vrhnje u čvrsti šlag pa ga ukrasno naštrcajte na tortu.
Ukrasite komadićima čokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar