utorak, 28. siječnja 2025.

Crumble s voćem i grčkim jogurtom

 


Ne znam kako vama ali mene ova južina vani ubija, jedva gledam.
Ideja za doručak, koji pripremite u nedjelju pa imate za par dana da ujutro ne razbijate glavu time što doručkovati.
Original recepta pronašla sam u Matejkinoj kuharici.

RECEPT:

Za voćni sloj:

500 g voća po želji (ja sam koristila jabuke, kruške i borovnice)
20 g chia sjemenki
20 g muscovado šećera
1 žličica ekstrakta vanilije

Za mrvičasti sloj:

50 g zobenih pahuljica
15 g mljevenog lana
30 g pirovog brašna
30 g listića badema
30 g sjemenki suncokreta
prstohvat soli
30 g muscovado šećera
50 g kokosovog ulja

Za posluživanje:

grčki jogurt

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Pripremite dublju vatrostalnu posudu dimenzija 20 x 30 cm.
Jabuke i kruške operite i očistite pa narežite na kockice veličine otprilike 2 x 2 cm.
Dodajte borovnice, chia sjemenke, muscovado i ekstrakt vanilije.
Izmiješajte.
Rasporedite po dnu pripremljene vatrostalne posude.
Za posip u zdjeli izmiješajte zobene pahuljice, mljeveni lan, pirovo brašno, listiće badema. sjemenke suncokreta, sol i muscovado.
Otopite kokosovo ulje pa ulijte u smjesu suhih sastojaka.
Miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
Dobivenu smjesu rasporedite preko sloja voća.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35-40 minuta , dok voće ne omekša, a posip dobije zlatno žutu boju.
Poslužite uz grčki jogurt.

Nema komentara:

Objavi komentar