Totalni sam ovisnik o kavi.
Najdraža mi je ona kratka sa samo kapljicom mlijeka, bez šećera.
Kaže jedna moja prijateljica ona pije onu za psihopate.
Osim kave kao takve volim i deserte s kavom.
Ova kombinacija kave s čokoladom je nepogrešiva.
Podsjeća me na djetinjstvo, kada sam u maminu šalicu turske kace umakala one male Runolist čokoladice.
RECEPT:
Za kremu:
270 ml mlijeka
40 g šećera
45 g kakaa u prahu
1 žlica instant kave
3 jaja
1 žlica ekstrakta vanilije
Za ukrašavanje:
tučeno slatko vrhnje
malo instant kave za posip
Zagrijte pećnicu na 160 C.
U manji lonac stavite mlijeko, šećer, kakao u prahu i instant kavu.
Kuhajte na umjerenoj vatri dok se šećer i kava ne otope.
U posudi pjenjačom lagano izradite jaja.
Iz stalno miješanje umiješajte smjesu toplog mlijeka.
Umiješajte i vaniliju.
Uzmite dublji lim za pečenje.
U njega stavite šest vatrostalnih posudica ili šalica za kavu.
Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljene posudice.
Složite ih u pripremljeni kalup.
Zagrijte vodu u kuhalu pa je ulijte u kalup tako da šalice s kremom budu do polovice uronjene u vruću vodu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35 minuta.
Izvadite iz pećnice.
Šalice izvadite iz kalupa pa ih prvo ohladite do sobne temperature.
Ohladite ih i u hladnjaku 2 sata.
Prije posluživanja ukrasite kremu tučenim slatkim vrhnjem i posipajte s malo instant kave.
Nema komentara:
Objavi komentar