Nešto slano nakon duljeg vremena.
Možda ste primijetili da sam vrlo temeljita :) i dalje istražujem recepte iz Matejkinih kuharica.
RECEPT:
Za tijesto:
125 g brašna
75 g mljevenih badema
5 g soli
115 g hladnog maslaca
1-2 žlice hladne vode
Za nadjev:
200 g milerama
1 jaje
1 češanj češnjaka
1 žličica nasjeckanog svježeg kopra
350 g tikvica
50 g feta sira
1-2 žlice maslinovog ulja
sol i papar po ukusa
Za tijesto u zdjeli pomiješajte mljevene badema, brašno, sol i maslac.
Utrljajte dlanovima maslac u brašno da dobijete smjesu nalik vlažnom pijesku.
Dodajte vodu pa umijesite tijesto.
Dobiveno tijesto oblikujte u disk pa ga omotajte rastezljivom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Za to vrijeme operite tikvice pa ih narežite na šnitice debljine cca 2 mm.
Složite ih na papirnati ubrus i lagano posolite.
Ostavite ih da odstoje 15-ak minuta pa puste vodu pa ih posušite drugim ubrusom.
Za nadjev pomiješajte mileram, jaje, kopar, sitno nasjeckani češnjak te posolite i popaprite po ukusu.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za pite.
Razvaljajte tijesto na dimenzije kalupa pa njime obložite kalup.
Premažite nadjevom od milerama pa preko njega posložite narezane tikvice.
Namrvite fetu preko tikvica.
Stavite pitu u hladnjak na 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Prije pečenja pokapajte pitu maslinovim uljem.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35-40 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar