Ne izgleda nikako ovako fotkan kolač, ali vjerujte mi dajte mu šansu.
Super je prhko tijesto pa se mrvi kada se reže ali okus mu je fantastičan.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
Za posip:
45 g maslaca
60 g šećera
65 g brašna
40 g kokosa
1 žličica ekstrakta vanilije
1/2 žličice mljevenog kardamoma
prstohvat soli
Za kolač:
255 g brašna
120 g bademovog brašna
3/4 žličice mljevenog kardamoma
3/4 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
2 jaja
150 g šećera
80 ml suncokretovog ulja
80 g kiselog vrhnja
1 žlica ekstrakta vanilije
1 žlica ruma
200 g svježeg ananasa, nasjeckanog
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za pite.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Za posip u srednje velikoj posudi pomiješajte šećer, brašno, kokos, mljeveni kardamom, sol i ekstrakt vanilije.
Dodajte maslac pa ga utrljajte u smjesu da dobijete teksturu vlažnog pijeska.
Stavite sa strane dok napravite tijesto.
Za tijesto u posudi pomiješajte brašno, bademovo brašno, kardamom, sodu bikarbonu i sol.
U drugoj posudi mikserom izradite šećer i jaja dok smjesa ne posvijetli i udvostruči joj se volumen.
Pjenjačom umiješajte ulje, kiselo vrhnje, ekstrakt vanilije i rum.
U smjesu suhih sastojaka ulijte smjesu mokrih pa izmiješajte špatulom.
Na kraju umiješajte komadiće ananasa.
Dobivenu smjesu ulijte u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Po vrhu kolača rasporedite pripremljeni posip.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta.
Prije posluživanja ohladite i narežite.
Nema komentara:
Objavi komentar