četvrtak, 13. ožujka 2025.

Kruh od banane

 


I dalje mi je kruh od banane jedan od dražih doručaka.
Ovaj je u potpunosti bez dodanog šećera pa sam ga malo "popravila" žličicom domaćeg pekmeza od marelice.
Original recepta pronašla sam kod Milice.

RECEPT:

5 manjih zrelih banana
230 g pirovog brašna
50 ml maslinovog ulja
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
80 g mljevenih prženih lješnjaka
80 g nasjeckane tamne čokolade

Zagrijte pećnicu na 200 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
U blenderu banane ispasirajte u pire.
Prebacite ih u veću posudu.
Dodajte ulje.
Dodajte prosijanu smjesu brašna, soli i praška za pecivo.
Izmiješajte.
Na kraju umiješajte mljevene lješnjake i nasjeckanu čokoladu.
Ulijte u pripremljeni kalup za kruh.
Zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar